ads

28 August 2008

Peperiksaan percubaan 2008

Peperiksaan setara 2008 akan bermula tidak lama lagi. Sehubungan dengan cikgu bercita cita untuk menghimpunkan seberapa banyak soalan matematik tambahan di dalam blog ini. Semoga rakan rakan guru yang lain dapat membuat sharing bersama sama saya. Itu saja dari saya. Fail akan di uploadkan dalam masa 3 hari dari sekarang.



@ Sowielah...im busy skit this week...nak incharge bdak untuk kawad...

Selamat Berpuasa Untuk pelajar muslim

Hari Kebangsaan 2008

SMK Sri Kukup tahun ni masuk pertandingan berkawad untuk perbarisan peringkat daerah. tahun lepas sekolah kami telah memenangi tempat ke2. Tahun ini,kami berusaha untuk mendapatkan kedudukan no 1.

Semoga kadet kadet ku berjaya..... MERDEKA!!!! MERDEKA!!!! MERDEKA

iNILAH KERTAS KERJA YANG AKU BUAT UNTUK BUDAK BUDAK AKU...


file TENTATIF PROGRAM HARI KEBANGSAAN BAGI KADET BOMBA SMK SRI KUKUP [KliK lInK]

11 August 2008

COMPUTER LAB RULES AND REGULATIONS

Below are suggestion of rules and regulations for computer lab users.

1. Pupils are prohibited to enter the lab unless authorised by the teacher.

2. Scan diskettes before using them.

3. Report all problems related to the system to the teacher.

4. Do not attempt to repair or tamper with lab equipment.

5. Be responsible when using equipment, software and facilities in the lab.

6. Do not move any equipment from its original position.

7. Do not remove or load any software into the computer.

8. Do not change the settings in the computer.

9. Save all work in external storage device and not in the computer.

10. Do not bring in bags, food and drink into the lab.

11. Turn off the computer accordingly after use.

12. Switch off all power supplies before leaving the lab.

13. Internet facility is strictly for educational purposes only.

14. Teachers should record the use of computer lab in the lab log book.

15. All users should record the use of computers in the computer log book.
16. The Lab should be kept clean and tidy at all times.

TQ for http://ictlsm.blogspot.com for your COMPUTER LAB RULES AND REGULATIONS
Posted by MUHAMMAD YUSRI YUSOF at 1:30 AM
Labels: COMPUTER LAB RULES AND REGULATIONS

09 August 2008

Febian_-_Rumie_Dan_Julie

Download Lagu Ni (Febian-Rumie Dan Julie)

Cara setting networking wireless di rumah

Bagi sesiapa yang berminat untuk mempunyai wireless di rumah tapi tak tahu nak buat.
ini caranyerrr, Peralatannya adalah ADSL Modem yang dibekalkan oleh telekom dan Router wireless atau Access Point.

Sekiranya bermasalah juga hubungi saya di e-mail ini jb_007_82@yahoo.com

Berikut adalah topology networkin.( Sorry pakai pen jer...) No time lah


Muka Hadapan Additional Mathemathic Project

Sila klik untuk Dowbload (Muka Hadapan

Caranyer :







08 August 2008

Aktiviti AJK Kelab Komputer

Beberapa orang pelajar 5 Intan telah melakukan satu aktiviti amal pada pukul 1.30 p.m sehingga 3.00 p.m....

Tujuan program ini adalah melatih pelajar-pelajar ini untuk mempertingkatkan tahap pengurusan dan penyelenggaraan makmal komputer.

Antara program yang bakal di buat adalah:

1)Menaik taraf carta organisasi
2)Menaik taraf sistem fail
3)Menaik taraf penyelenggaraan
4)Menaik taraf Alat Bantu Mengajar untuk pelajar teknologi.
5)Menaik taraf Server
6)Mempelajari sistem format komputer
7)Mencari pelapis untuk tahun hadapan dengan membuat sesi temubual


Di harapkan AJK Kelab Komputer dapat menyumbangkan tenaga dan idea untuk kebaikan sekolah.

Hasil kerja amatlah saya hargai.

Sekian.

Kelas Bukhari

Semua pelajar di jemput hadir ke kelas bukhari pada

Masa : 10.30a.m-12.30a.m
Tempat: Kelas 5 intan

Objektif: Semua pelajar mesti lulus add math
Cadangan: Pelajar dicadangkan banyak bertanya kepada guru.

07 August 2008

Perhatian: Muka Hadapan

Setelah berbincang dengan guru panatia matematik,muka hadapan untuk projek add math ini akan diselaraskan. Sehubungan dengan ini,pelajar hanya perlu

1)DOWNLOAD
2)ISIKAN MAKLUMAT PERIBADI
3)PRINT DI ATAS KERTAS BEWARNA HIJAU SAHAJA

Muka hadapan akan di naik taraf selewat lewatnya hari ISNIN depan (11 Ogos 2008).
Tajuk projek adalah mengikut kreativiti pelajar,tajuk yang menarik akan dapat lebih.

Itu sahaja dari saya.

Sekian terima kasih.

SPM DAH DEKAT,
TINGGAL 3 BULAN LAGI,
BUKTIKANLAH KEBOLEHAN ANDA<
BERUSAHALAH TANPA MENGENAL ERTI PUTUS ASA,
SAYA YAKIN ANDA BOLEH BERJAYA....
BERDOALAH....
MOHONLAH RESTU GURU DAN IBU BAPA....

SELAMAT MAJU JAYA..DI DALAM SPM
JANGAN MEMAIN LAGI K...
FROM CIKGU WAN

MASA DEPAN ANDA,ADALAH MASA DEPAN DIRI SENDIRI...
ANDALAH YANG MEMBINANYA...

06 August 2008

Form 5 Project Additional Mathemathic

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Di harapkan maklumat ini dapat membantu pelajar tingkatan 5 Permata dan 5 Intan. Pihak panatia sekolah akan memilih 10 orang daripada kelas anda untuk di hantar ke JPNJ. Ini bermakna 20 0rang daripada 56 orang pelajar akan terpilih untuk di hantar.


Berikut adalah rangka penyelesaian kerja projek matematik tambahan 2008. Diharapkan pelajar kami yangmendapat idea dapat rangka yang kami berikan. Sehubungan dengan itu,pihak kami menetapkan 15 Ogos 2008 sebagai tarikh akhir untuk menghantar projek ini.









05 August 2008

Ujian Diagnostik Form 4 2008 Bagi Subjek Matematik Tambahan

Ujian diagnostik adalah satu bahan untuk menilai sejauh mana tahap kefahaman pelajar.
Tujuan saya menyebarkan di dalam internet agar,rakan rakan dapat menggunakan pada tahun tahun akan datang.

Berikut adalah subtopik yang ada. (Sila klik untuk Download)

Function
Quadratic Equation
Quadratic Function
Indices And Logarithm


Sekiranya,guru-guru berminat untuk mendapat jawapannya. Sila email ke jb_007_82@yahoo.com . Tq