ads

24 May 2014

Memory Dalam HP Full ...Mcm Mana Nak Clearkan

Salam..


Dah lama saya tak menulis dalam blog ni... 
Agak busy bila dah pindah Melaka ni...

So,disini saya nak sharing cara nak kasi storage korang kembali normal ..

1)Korang selalu amik gambar... tapi korang simpan kat mana? SD Card or memory card?
2)Whatapps ...hari hari antar gambar n video? Semua tu simpan kat mana? 

So benda ni akan membuat storage anda penuh...jika processor single core...memang confirm hang....
Yang quadcore still steady.... but kejap kejap kena notification.... 

So,dipendekkan citer... korang cucuk wayar USB ke PC

Jika dilihat pada Internal Storage...(nilai storage dalam HP anda)... nilai sebelum ini adalah 0 GB... saya dah transfer semua gambar...buang semua bahan dalam what apps..baru jadi 1 GB

Cara buang atau clear bahan dalam Whatapps..

1)Internal Storage>Whatpass>Media

Pastu korang buang lah bahan dalam tu.... Insyaalah nilai storage anda akan meningkat

Sekian terima kasih.